tiistai 17. syyskuuta 2019

Wilfred Bionin ryhmäpsykodynamiikka - miten ryhmä toimii?


3.10. klo 17-20, Jyväkylän kaupungin pääkirjastolla monitoimitilassa 3. kerros.

Ryhmät ovat paljon käytetty työmuoto. Esimerkiksi koulutuksessa ne ovat yksi yleisimmistä, elleivät yleisin, opiskelijan oppimisympäristö. Tähän yleisyteen suhteutettuna on hämmästyttävää, miten kapeasta tulokulmasta ryhmiä yleensä tarkastellaan. Yksinkertaisimmillaan ja hieman kärjistäen ryhmät ovat opiskelijoiden säilytyspaikkoja opetuksen aikana ja ryhmä jonkinlainen kohdeyleisö opettajan opetusinterventioille.

Psykodynaamiset ryhmäteoriat auttavat katsomaan ryhmän toimintaa pintaa  syvemmältä. Ryhmä pyrkii aina toimimaan mielekkäästi, vaikka se ei siltä pinnallisesti näyttäisikään. Toisaalta ryhmässä tapahtuu paljon sellaista, osallistujille vaikeasti havaittavaa, joka ohjaa ryhmän tapahtumia ryhmän jäsenten tätä näkymättömän vaikutusta kuitenkaan tiedostamatta. Työpajassa tarkastellaan keskustellen esimerkiksi erilaisten häiriöiden merkitystä ryhmän työssä.

Kurssin vetää KT, FM Tiina Nikkola Jyväskylän yliopistosta.
Tiina Nikkola on soveltanut Bionia väitöskirjansa analyysissa ja tehnyt siihen perustuvaa pitkäkestoista ryhmän ohjausta n. 15 vuotta. Nikkolalla on myös psykodynaaminen työnohjaajakoulutus (FINOD).

Tervetuloa mukaan!

Osallistuminen 20e, ilmoittautumiset osoitteeseen jyvaskyla@kriittinenkorkeakoulu.fi

Tapahtuman järjestää Jyväskylän Kriittinen Korkeakoulu
http://jyvaskyla.kriittinenkorkeakoulu.fi/
Sähköposti: jyvaskyla@kriittinenkorkeakoulu.fi
puh: 0503558524

Ilmoittautuminen viimeistään 30.9. osoitteeseen jyvaskyla@kriittinenkorkeakoulu.fi. Tämän jälkeen voi kysyä vapaita paikkoja. Ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta ilmoittautumisajan päättymiseen saakka. Tämän jälkeen tapahtuneesta peruutuksesta/poisjäännistä veloitamme puolet (50 %) kurssimaksusta. Jos kurssille jättää tulematta eikä sitä ole peruuttanut, peritään maksu kokonaan.