Vaikka kreikkalaiset filosofit usein painottivat kehollisen harjoituksen tärkeyttä, sen merkitys heikkeni myöhemmässä länsimaisessa filosofiassa. Useiden merkittävien ajattelijoiden (esim. Hegel, Kant ja Montaigne) on myös mainittu olleen varsin kömpelöitä ja epäurheilullisia. Tämä on kenties osaltaan vaikuttanut siihen, että harvat heistä kommentoivat liikunnan ja urheilun merkitystä ihmiselämässä.
Liikunnanfilosofia eriytyi omaksi tieteenalakseen vasta 50 vuotta sitten, minkä jälkeen filosofian ja liikunnan välistä suhdetta on alettu systemaattisesti tarkastella. Tässä filocaféssa pohdimme, mitä filosofia voi opettaa meille liikunnasta, mitä liikunta voi opettaa meille filosofiasta, ja mitä 'liikunnanfilosofia' voisi olla. Erityisesti keskitymme eksistentiaalifilosofiaan ja Heideggerin, Nietzchen ja Sartren ajattelun soveltamiseen liikunnan ja urheilun maailmassa.
Keskustelun alustaa Noora Ronkainen
Filocafé on kohtauspaikka erilaisille ihmisille ja näkökulmille. Tarkoituksena on vaihtaa kahvi- tai teekupin ääressä ajatuksia ja luoda syvempää ymmärrystä aiheesta.
Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy! Keskusteluja filocafé-illoissa vetää dosentti Leena Kakkori.
Missä: Monitoimitilassa Jyväskylän kaupungin pääkirjastolla (Vapaudenkatu 39-41), 3. kerros musiikkiosaston puolella. Kävellessäsi musiikkiosaston tiskille näet oikealle jatkuvan käytävän. Käytävän perällä on monitoimitila. Kirjaston henkilökunta osaa ohjeistaa tarvittaessa kun kysyt monitoimitilan sijaintia.
Monelta: klo 18.00–20.00
Lisää tietoa: http://jyvaskyla.kriittinenkorkeakoulu.fi/
Yhteys: jyvaskyla@kriittinenkorkeakoulu.fi