16.—18.11 ja 27.11.2021 Oma huone -kirjoittajaryhmä

 

Kurssi auttaa siirtymään arjesta rauhalliseen ja intensiiviseen kirjoittamisen tilaan. Tilaa viedään kohti pehmeyttä lempeästi harjoitteiden avulla. Niissä osallistujat luovat kirjoittamisen oman huoneen työskentelyn tueksi. Tämä tapahtuu tutustumalla kirjoittamisen prosessiin. Kurssi sopii omaa tekstin parissa työskenteleville, mutta myös opettajille, jotka haluavat kehittää omaa pedagogiikkaa ja oppia keinoja tihentyneen kirjoittamisen tilan luomiseen. Tutustumme turvallisen tilan periaatteisiin eri taustoista lähtöisin olevien ihmisten näkökulmasta.

Kurssi järjestetään 16.—18.11 ja 27.11. Tiistaina (klo 18–20), keskiviikkona (klo 18–20), torstaina (klo 18–20) ja lauantaina (klo 10—14) ohjelmassa on luennointia, keskusteluja ja harjoituksia Zoomin kautta. Lauantaina kurssiin sisältyy lounastauko ja muina päivinä teetauko. Kurssilla ei tarvitse lukea omia tekstejä ääneen, jos ei halua. Ohjaaja ottaa kurssilla vastuun keskustelun fasilitoinnista, joten etukäteen ei tarvitse jännittää uskaltaako ottaa puheenvuoron. Osan kurssilla annetuista tehtävistä voi tehdä omalla ajalla, jos keskittyminen tuntuu vaikealta ryhmätilanteessa.

Kurssin ohjaaja on FM Riikka Ala-Hakula, joka toimii myös tuntiopettajana Taideyliopistolla. Hän on julkaissut teoksen Kaupunkikaleidoskooppi (2018).

Osallistumismaksu: 35 euroa.
Ryhmä: min. 10.

Kurssi on kaikille avoin! Tervetuloa mukaan!
Ilmoittautuminen: jyvaskyla@kriittinenkorkeakoulu.fi (jyvaskyla.kriittinenkorkeakoulu.fi)
Ilmoittautuminen 12.11.2021 mennessä. Ilmoittautumisajan päätyttyä voi kysyä, onko kurssilla vielä tilaa.

Ilmoittautuminen viimeistään 12.11.2021 osoitteeseen jyvaskyla@kriittinenkorkeakoulu.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä voit kysyä vapaita paikkoja. Ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta ilmoittautumisajan päättymiseen saakka, minkä jälkeen peruutuksesta veloitamme puolet (50 %) kurssimaksusta. Jos kurssille jättää tulematta eikä sitä ole peruuttanut, peritään maksu kokonaan. Kurssi voidaan peruuttaa, jos osallistujien määritetty minimimäärä ei täyty.
Osallistujat saavat erillisen ohjeistuksen Zoomin käytöstä. Zoom toimii joko ladattavana sovelluksena tai selaimessa. Voit tutustua Zoomiin etukäteen täällä: https://zoom.us/

Tapahtuman järjestää Jyväskylän Kriittinen Korkeakoulu
jyvaskyla@kriittinenkorkeakoulu.fi
http://jyvaskyla.kriittinenkorkeakoulu.fi/