Webinaari: Ukrainalaisten avun tarpeeseen vastaaminen

 


Suomalaisten kansalaisjärjestöjen työryhmä kutsuu järjestöjä, kuntia sekä viranomaisia yhteiseen infotilaisuuteen keskustelemaan avun tarpeesta sekä järjestöjen ja yhdistysten kyvystä vastata siihen.

Webinaari järjestetään 4.5. klo 12-14 Zoom-alustalla. Zoom-keskusteluun voivat osallistua  järjestöjen edustajat ilmoittautumisen kautta. Yleisö voi seurata tilaisuutta Youtubesta. Tallenne julkaistaan vapaasti katsottavaksi ja jaettavaksi. Linkki tapahtumaan julkaistaan Helsingin Kriittisen sivulla ja Facebook-ryhmässä myöhemmin. Linkit edellisiin alla.

Niin kansalaisilla kuin yhdistyksillä on palava halu auttaa ukrainalaisia pakolaisia. Heiltä löytyvät moninaiset ja laajat valmiudet avun tarjoamiseen. Mitä tarvitsemme on tietoa miten toimia: ymmärrystä ukrainalaisten ja heitä suoraan auttavien toimijoiden tarpeista sekä järjestöjen valmiuksista vastata tarpeisiin. Suomalaisen yhteiskunnan kyky sopeutua uusiin tilanteisiin edellyttää viranomaisten – valtion ja kuntien – ja kansalaisjärjestöjen yhteistyötä.

Tilaisuudessa puhuvat:

  •     Elizabeth Harjunpää, avustuskeskuksen johtaja, Ukrainalaisten yhdistys Suomessa
  •     Marja Lehtimäki, keskustoimiston järjestöjohtaja, SPR
  •     Pekka Nuutinen, johtaja, vastaanottoyksikkö, Migri
  •     Saara Marjasvaara, maahanmuuttokoordinaattori, Nurmijärven kunta
  •     Sisäministeriön alustaja (ilm. myöh.)
  •    Vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus Hilman verkoston alustaja (ilm. myöh.)


Tilaisuudessa kukin puhuja pitää 10 minuutin alustuksen, jonka jälkeen 10 minuuttia varataan keskustelulle. Toivomme mahdollisia kysymyksiä puhujille ennakkoon. Kysymyksiä voi lähettää ilmoittautumisen yhteydessä. Tilaisuuden juontaa Severi Hämäri, Kriittisen korkeakoulun pj ja dialogiammattilainen.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Helsingin Kriittisen sivujen kautta!

Facebook: Klikkaa tästä!

Järjestäjät: Suomalaisten kansalaisjärjestöjen työryhmä ukrainalaisten auttamiseksi ja Kriittinen korkeakoulu.

Työryhmän organisaatiot: Etelä-Helsingin kansalaisopisto, Finns for Ukraine, Invalidiliitto, Kriittinen korkeakoulu, KVS-säätiö, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Marttaliitto, Nuoren voiman liitto, Opintokeskus Sivis, Samarbetsförbundet kring funktionshinder, Setlementtiliitto, TSL, Väestöliitto

Järjestöjen työryhmästä: https://www.kriittinenkorkeakoulu.fi/tiedote-ja-raportti-kansalaisjarjestojen-mahdollisuudesta-auttaa-ukrainalaisia/