Luovat afterworkit - Keskustelua luovuudesta tieteessä ja taiteessa -tallenne

 

Kriittinen korkeakoulu järjesti yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ja Kustannus Aarnin kanssa streamin luovuudesta tieteessä ja taiteessa 27.5.2022. 

Tallenteella kasvatustieteen tohtori Anne Martin ja biotekniikan tohtori Lauri Reuter keskustelevat luovuuden merkityksestä tieteen ja taiteen tekemisessä. Millaista on kirjoittaa rinnakkain esikoisromaania ja väitöskirjaa? Mikä rooli luovuudella on biotekniikan tutkimuksessa ja ruoan tulevaisuuden innovoinnissa? Miten tutkimusta ja taidetta voi yhdistellä, ja miten luovuus voidaan valjastaa maailman pelastamiseksi? Muun muassa tällaisiin kysymyksiin ystävykset etsivät vastauksia. 

Anne Martin on opettajankouluttaja, luovaa kirjoittamista tutkiva kasvatustieteiden tohtori, luovan kirjoittamisen ohjaaja ja kevään 2022 esikoiskirjailija. Lauri Reuter on biotekniikan tohtori ja Nordic Foodtech VC-rahaston sijoitusjohtaja, joka on tuttu esimerkiksi Ylen kehutusta Voiko tätä syödä -tv-sarjasta. 

Linkki tallenteeseen: https://youtu.be/JSxzIL2fjRs

Anne Martinin esikoisromaanin Kallioon maalattu laulu (Kustannus Aarni) löydät täältä: https://kustannusaarni.fi/anne-martin-kallioon-maalattu-laulu/