16.11.-7.12. Verbaalinen väkivalta verkossa -verkkokurssi

 


Verbaalinen väkivalta tarkoittaa viestintää, joka tähtää toisen ihmisen satuttamiseen ja näin häneen vaikuttamiseen. Verkkoympäristö mahdollistaa tehokkaasti leviävän vihapuheen sekä välittömät suorat hyökkäykset henkilöä kohtaan. 

Miten verbaalinen väkivalta on tunnistettavissa? Miksi ihmiset käyttävät verbaalista väkivaltaa? Miten toimia jos joutuu verkossa verbaalisen väkivallan kohteeksi?

Opetus toteutetaan verkkoluentoina (8h) ja kurssiin sisältyy kirjallinen oppimateriaali sekä kotitehtävät ja vertaisluettava reflektioessee sähköisessä oppimisympäristössä. Kurssin jälkeen osallistujalla on johdantotason käsitys verkkovihasta ilmiönä, sen käytön psykologiasta, poliittisista ulottuvuuksista sekä siitä, miten suojautua ja palautua verbaaliselta väkivallalta verkossa.

Opettajana Puhujakoulun vastaava opettaja Severi Hämäri, joka kirjoittaa kurssin aiheesta parhaillaan tietokirjaa.

Ohjelma

Luennot klo 18-20

16.11. Mitä on verbaalinen väkivalta?

23.11. Empatiavaje internetin ikävän käytöksen taustalla

30.11. Polarisaatio ja poliittisen verkkoväkivallan dynamiikka

7.12. Verkon verbaalisen väkivallan vaikutukset, ennakointi ja palautuminen


Hinta 165 €

Max. osallistujamäärä 20 henkeä

Ilmoittautuminen viimeistään 6.11.2022.

Ilmoittautuminen Helsingin Kriittisen korkeakoulun kautta: https://www.kriittinenkorkeakoulu.fi/kurssitarjonta/verbaalinen-vakivalta-verkossa-verkkokurssi/

Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.

Räätälöity kurssi

Järjestämme viestinnän ja puhetaidon teemoista myös räätälöityjä kursseja yhteisöille. Kysy tarjousta: jaakko.vilja(a)kriittinenkorkeakoulu.fi