Filosofinen keskustelupiiri Yläkaupungin Yössä

 

Filosofinen keskustelupiiri

Jyväskylän Kriittinen korkeakoulu ja Mephisto ry (Jyväskylän yliopiston filosofian ainejärjestö) pitävät keskustelutilaisuuden Yläkaupungin Yössä! Mephistolta Maija pitää lyhyen alustuksen ja keskustelua vetää Kriitiseltä Oskar.

Nykyinen aikamme ja kehityksemme haastaa meistä jokaisen pohtimaan perustavanlaatuisia kysymyksiä. Mikä on ihmisen asema yhteiskunnassa, jossa erilaiset keinotekoiset toimijat pystyvät tekemään yhä enemmän erilaisia tehtäviä? Mikä on ihmisen asema ylipäätänsä? Onko ihmisellä perimmäinen olemus? Onko ihmisyydessä jotain perustavanlaatuista, ainutkertaista ja jäljittelemätöntä? Miten ihmisen tulisi toimia maailmassa, jota informaatio ja data täyttävät ennennäkemättömällä tavalla?

Olet tervetullut keskustelemaan näistä sekä muistakin ihmisyyteen, inhimilliseen toimintaan, etiikkaan, tietoon sekä laajemminkin filosofiaan liittyvistä teemoista yhteiseen keskustelupiiriimme. Keskustelupiirin järjestävät Jyväskylän yliopiston filosofian opiskelijoiden ainejärjestö Mephisto ry sekä Jyväskylän kriittinen korkeakoulu. Piiri on muodoltaan avoin ja keskusteleva, ja mukaan voi osallistua matalalla kynnyksellä. Haluamme kutsua mukaan jokaisen, jota kiinnostaa yhteinen ihmettely, ajatusten jakaminen, näkökulmien vaihtaminen ja keskustelun avulla tapahtuva oivaltaminen.

Piiri toimii suomen kielellä. Aikaisempaa kokemusta filosofiasta tai vastaavasta ei vaadita, ainoastaan avoin asenne ja kiinnostus!

Aika: la 27.5. klo 15:00-16:00
Paikka: 4. Ruusupuiston aula
Alvar Aallon katu 9, 40600 Jyväskylä

HUOM! Aiempi tieto sijainnista on korjattu. Keskustelupiiri pidetään siis Ruusupuistossa sisällä. Nähdään aulassa!

Tervetuloa mukaan!
 

 

Filosofinen keskustelupiiri