4.10.2023 Filocafé: Ajattelun taidotVoiko ajattelun taitoja oppia? Onko kyseessä ajattelun kehittyminen vai ajattelun oppiminen? Mitä eroa on ajattelun taitojen kehittymisellä ja oppimisella?

 

Sekä ajattelua että oppimista voidaan tarkastella toimintana, jossa keskiössä ovat kyky ja halu ottaa vastaan uusia haasteita, valmiutta jatkaa työskentelyä silloinkin kun tehtävät ovat vaikeita ja kyky sietää tai ylittää mahdollisen epäonnistumisen tuottama pettymys. Myös kyky iloita ja nauttia uusista haasteista, oppimisesta ja omasta kehittymisestä kuuluvat molempiin.

 

Syksyn ensimmäisessä Filocaféssa keskustellaan ajattelusta, ajattelun taidoista, ajattelun kehittymisestä ja oppimisesta.

 

Keskustelun alustajana toimii Riikka Koponen. Hän on filosofi (YTM) ja filosofian tohtorikoulutettava (JYU). Väitöskirjaprojektissaan hän tutkii kehollisuuteen ja taidekasvatukseen liittyviä kysymyksiä, erityisesti tanssitaiteen ja tanssipedagogiikan konteksissa.

 

Aika: 4.10.2023 klo 17-19

Paikka: Yliopiston kirjasto Lähde, tila B248 2. kerroksessa, Seminaarinkatu 15 B, 40100 Jyväskylä.

 

Filocafé on kohtauspaikka erilaisille ihmisille ja näkökulmille. Tarkoituksena on vaihtaa kahvi- tai teekupin ääressä ajatuksia ja luoda syvempää ymmärrystä aiheesta. 

 

Tilaisuus on ilmainen ja avoin kaikille kiinnostuneille! 

Yhteistyössä Mephisto - Jyväskylän yliopiston filosofian ainejärjestö
https://mephistory.wordpress.com/

Yhteistyössä Opintokeskus Sivis
https://www.ok-sivis.fi/