26.3.2024 Filocafé: Kuolema

 



Kuolema koittaa meille kaikille aikanaan. Mutta minne ja miten jätät kehollisen kuoresi? Kysymykset hautajaisista herättävät monissa epämukavia tuntemuksia, joita on parempi torkuttaa kunnes pahin päivä koittaa. Mutta onko hautajaispäivän oltava pahin?

Yhdysvaltalainen hautausurakoitsija ja aktivisti Caitlyn Doughty kirjassaan From Here to Eternity: Traveling the World in Search of the Good Death jakaa tarinoita uransa aikana kokemistaan, eri kulttuurien länsimaalaisille vieraista hautausmetodeista. Tana Torajan vaatetuista muu
mioista Coloradon kehokompostiin lähes jokaisella kulttuurilla on oma erilainen näkemyksensä hautajaisten toteutuksesta, mikä paljastaa myös kuoleman käsittelyn kulttuurisidonnaisuuden.

Kuinka eri kulttuurit suhtautuvat vainajiin? Miten uskonnolliset rituaalit vaikuttavat menetyksen käsittelyyn? Mitä hautaustoimet kertovat meistä ideologisesti?

Tule pohtimaan tabuja kysymyksiä avoimessa ympäristössä Oliver Heikkisen alustamassa keskustelussa!

Aika: 26.3.2024 klo 17-19

Paikka: Fennicum-rakennus Yliopiston kampuksella, F106-tila. Löydät Fennicumin Seminaarinmäeltä läheltä Jyväskylän Yliopiston päärakennusta. F106-tila on ensimmäisen kerroksen ensimmäinen huone oikealla pääovesta tullessa.

Filocafé on kohtauspaikka erilaisille ihmisille ja näkökulmille. Tarkoituksena on vaihtaa kahvi- tai teekupin ääressä ajatuksia ja luoda syvempää ymmärrystä aiheesta.  

Tilaisuus on ilmainen ja avoin kaikille kiinnostuneille!

Tilaisuuden järjestää

Jyväskylän Kriittinen korkeakoulu

ja

Mephisto - Jyväskylän yliopiston filosofian ainejärjestö
https://mephistory.wordpress.com/

Opintokeskus Siviksen tuella
https://www.ok-sivis.fi/