14.5.2024 Filocafé: Hyvä ja Paha


Filocafé: Hyvän ja Paha

Arkikielessä sanoja hyvä ja paha käytetään sujuvasti ja ongelmitta monissa eri tilanteissa. Mutta mikä oikeastaan on näiden sanojen merkitys tai merkityssisältö? Onko olemassa absoluuttista hyvää tai absoluuttista pahaa? Ovatko hyvä ja paha tulkinnan tai tilanteen määräämiä? Millainen tai kenen tulkinta on hyvä tai kuinka tilannekohtaisesti arvioidaan jonkin asian hyvyyttä tai pahuutta?

Tervetuloa pohtimaan absoluuttista hyvää ja pahaa sekä suhteellista versiota molemmista!

Keskustelun alustajana toimii Riikka Koponen. Hän on filosofi (YTM) ja filosofian tohtorikoulutettava (JYU). Väitöskirjaprojektissaan hän tutkii kehollisuuteen ja taidekasvatukseen liittyviä kysymyksiä, erityisesti tanssitaiteen ja tanssipedagogiikan konteksissa.

Aika: 14.5.2024 klo 16:30-18:30

Paikka: Fennicum-rakennus Yliopiston kampuksella, F106-tila. Löydät Fennicumin Seminaarinmäeltä läheltä Jyväskylän Yliopiston päärakennusta. F106-tila on ensimmäisen kerroksen ensimmäinen huone oikealla pääovesta saavuttaessa.

Filocafé on kohtauspaikka erilaisille ihmisille ja näkökulmille. Tarkoituksena on vaihtaa kahvi- tai teekupin ääressä ajatuksia ja luoda syvempää ymmärrystä aiheesta.

Tilaisuus on ilmainen ja avoin kaikille kiinnostuneille!

Yhteistyössä Mephisto - Jyväskylän yliopiston filosofian ainejärjestö
https://mephistory.wordpress.com/

Yhteistyössä Opintokeskus Sivis
https://www.ok-sivis.fi/