24.9.2024 Filocafé: Minä ja maailma – japanilaisen filosofian näkökulmia


 

Mikä ”japanilainen filosofia”? Miksi ylipäänsä asettaa tarkennusta japanilainen filosofia? Vai olisiko sittenkin niin, että olisi parempi puhua japanilaisesta filosofiasta? Mikäli hyväksytään, että japanilaista filosofiaa on olemassa, herää kysymys siitä, mitä sanottavaa tai lisättävää tuolla filosofialla on filosofisiin peruskysymyksiin.

Tervetuloa kuulemaan alustus japanilaisesta filosofiasta ja pohtimaan yhdessä filosofian syvimpään olemukseen pureutuvia kysymyksiä minästä ja maailmasta – dialogissa niin keskenämme kuin japanilaisen filosofian kanssa!

Alustuksen pitää väitöskirjatutkija Anttoni Kuusela Jyväskylän yliopistosta. Kuuselalta on juuri julkaistu artikkeli Listening Without a Listener – Understanding the Self and the Activity of Listening to Music Through Nishitani Keiji’ Philosophy (2024). Lue artikkeli täältä: https://tinyurl.com/48hhet9e

Aika: 24.9.2024 klo 17-19

Paikka: Fennicum-rakennus Yliopiston kampuksella, F106-tila. Löydät Fennicumin Seminaarinmäeltä läheltä Jyväskylän Yliopiston päärakennusta. F106-tila on ensimmäisen kerroksen ensimmäinen huone oikealla pääovesta saavuttaessa.

Filocafé on kohtauspaikka erilaisille ihmisille ja näkökulmille. Tarkoituksena on vaihtaa kahvi- tai teekupin ääressä ajatuksia ja luoda syvempää ymmärrystä aiheesta.

Tilaisuus on ilmainen ja avoin kaikille kiinnostuneille!

Järjestäjä: Jyväskylän Kriittinen korkeakoulu ja Mephisto ry.

Jyväskylän Kriittinen korkeakoulu
https://jklkriittinen.blogspot.com/

Mephisto - Jyväskylän yliopiston filosofian ainejärjestö
https://mephistory.wordpress.com/

Yhteistyössä Opintokeskus Sivis
https://www.ok-sivis.fi/