Dialogia (työ)elämään 28.-29.9.2024

 

Kiinnostaako dialogi? Haluaisitko oppia dialogin peruskäsitteet ja harjoitella niitä?

Dialogitaitojen edistäminen on saanut työelämässä keskeisen aseman työyhteisöjen ilmapiirin edistämisessä. Dialogitaidot eivät kuitenkaan liity vain työelämään, vaan kaikkeen ihmisten väliseen vuorovaikutukseen yleensä.

Tällä kahden päivän kurssilla ( 4 tuntia / päivä ) tutustutaan David Bohmin dialogifilosofian perusajatuksiin ja tehdään niihin liittyviä pari- ja pienryhmäharjoituksia. Kumpikin päivä päättyy osallistujien vapaaseen dialogiin, jossa he voivat reflektoida päivän harjoitteita.

Kurssin harjoitusten aihepiirejä ovat:

· Arvostelemisen välttäminen
· Oletusten tarkistaminen
· Kuunteleminen ja suora puhe
· Kysely ja harkinta
· Sanaton viestintä

David Bohm (1917–1992) oli kvanttifyysikko, jonka aloittama dialogiajatus on saanut seuraajia monista työelämän vuorovaikutuksen kouluttajista ympäri maailmaa. Esimerkiksi kansainvälinen Academy of Professional Dialogue ja sen jäsenet soveltavat Bohmin dialogilähestymistapaa koulutuksissaan.

Kurssin pitää FL Mirja Hämäläinen, joka valmistelee dialogiin liittyvää väitöskirjaa. Hänellä on useiden vuosien kokemus dialogin opettamisesta, ja hän on myös kouluttautunut mm. Academy of Professional Dialogue konferensseissa.

Kurssin opetuskieli on suomi, mutta tarvittaessa asioita voidaan selventää myös englanniksi. Täydellinen suomen kielen taito ei siis ole välttämätön edellytys osallistumiselle.

Ohjelma

Molemmat päivät pidetään aikavälillä klo 10-14:15. Ohjelmaan kuuluu puhetta, keskustelua ja harjoituksia. Päivän puolivälissä pidetään evästauko. Mahdollisuuksien talolla on pieni keittiö käytössämme. Iltapäivällä pidetään myös lyhyt tauko.

Ilmoittautumistiedot

Aika: 28.-29.9.2024 klo 10-14:15

Paikka: Mahdollisuuksien talo, Kauppakatu 19 C tai D Jyväskylä

Hinta: 90 €

Ilmoittaudu mukaan Opintokeskus Siviksen sivujen kautta: https://sivisverkko.ok-sivis.fi/#/koulutus/70997

Ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään 19.9.2024.

Huom! Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään taustayhteisöä. Voit kirjoittaa siihen esim. Kriittinen korkeakoulu.

Tervetuloa harjoittamaan dialogitaitoja!

Peruutusehdot: Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti (19.9.2024), ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.

Lähteitä:

Bohm, David. 1996. On dialogue. Edited by Lee Nichol. London: Routledge.

Ellinor, Linda & Glenna Gerard. 1998. Dialogue: rediscover the transforming power of conversation. New York: John Wiley & Sons, Inc.

Isaacs, William. 1999. Dialogue and the art of thinking together. New York: Currency.